?                                  ?                                ?                                ?

 

 

'Wie ben ik?'            

                                     

Uw interieur is een afspiegeling van uw identiteit.

Net als uw kleding zegt uw interieur iets over uw persoonlijkheid.

Bij elke persoonlijkheid hoort een eigen interieurstijl. Op deze pagina kunt u daar meer over lezen.

 

 

 

 

 

                         De woonwerelden

 

                         De interieurwereld is verdeeld in vier woonwerelden. Deze woonwerelden zijn gebaseerd                                  op de beleving van het interieur. Iedere woonwereld heeft duidelijke accentverschillen in                                  waarden, wensen, houding en behoeften omdat iedereen een andere persoonlijkheid                                        heeft. Iedere woonwereld kiest dan ook zijn eigen stijl. Op onderstaande slider kunt u de                                  verschillen goed zien. Iedere woonwereld laat in steekwoorden de karaktereigenschappen, 

                         een omschrijving van de persoonlijkheid en een interieurboard zien. In welke woonwereld zit                          u? Kunt u uwzelf in één wereld plaatsen? Dan hebt u een sterke persoonlijkheid! Kunt u dit                                niet…..geen nood. Meestal is het een mix van een aantal werelden. Kijk dan naar de wereld                              die het meest op uw persoonlijkheid lijkt.

 

 

 

 

 

Elke woonstijl kiest zijn eigen stijl. Extraverte, uitbundige mensen trekken zich niet veel aan van de mening van anderen. Zij willen zich juist graag onderscheiden en durven trends snel op te volgen (of zelf te initiëren). Meer introverte mensen houden van veiligheid en willen geen risico's lopen. Zij kiezen voor een bewezen of degelijke interieurstijl. In onderstaande afbeelding zijn verschillende interieurstijlen weergegeven en geplaatst in de vier woonwerelden. (bron: 'klanten bekennen kleur)

 

 

Gezellig

De gele wereld houdt van gezelligheid. Dat is terug te vinden in de stijlen die zij kiezen. Het 'gezellige' interieur is

harmonisch, romantisch, nostalgisch, vriendelijk, zacht maar ook praktisch. De kleuren zijn stil en natuurlijk, met hier en daar fel gekleurde accenten. Accessoires zijn er volop in de vorm van potjes, schalen, kaarsjes schilderijen, etc.

Er wordt veel gebruik gemaakt van textiel (kussens, kleden, dekens) en natuurlijke materialen zoals hout, riet en zeegras.

 

 

 

Modern

Tussen de gele en de rode wereld vinden we de moderne stijl: warm, vriendelijk, luchtig en fris. Het interieur is strak, maar vriendelijk, luchtig en fris. Het interieur is strak maar vriendelijk en ongedwongen. Accessoires worden bewust en gedoseerd toegepast. Vormen, dessins en materialen zijn glad, strak, natuurlijk en vanzelfsprekend. Er worden veel naturel kleuren gebruikt, met contrasterende modieuze accenten.

 

 

 

 

 

Trendy

De rode wereld is vernieuwend en trendy, in kleuren, dessins en accessoires. Alles is afhankelijk van de inviduele voorkeur. De vormen zijn uitbundig en opvallend, het materiaalgebruik extreem. Veel nieuwe snufjes en gadgets. Eigen of eigenzinnig?

 

 

 

 

Design

Tussen de rode en blauwe wereld vinden we design: bepalende meubelstukken, natuurlijke kleuren en luxe materialen. Leer, hout, natuursteen, roestvrijstaal maar ook beton kan je hier tegenkomen. Alles is strak en organisch vormgegeven, minimalistisch en perfect afgewerkt. Accessoires zijn hier objecten. 

 

 

 

 

Modern klassiek

Dit interieur straalt status, rust, luxe en kwaliteit uit. Een elegant en perfect interieur, waarin gecontroleerde rust heerst. Veel toepassingen en geabstraheerde klassieke vormen, natuurlijke kleurenen subtiel romantische dessins. De accessoires zijn bewust gekozen en zijn bedoeld om de luxe sfeer te versterken.

 

 

 

 

 

Traditioneel klassiek

Het klassieke interieur is romantisch, klassiek, warm en gedecoreerd met accessoires om de klassieke romantische sfeer te benadrukken. Traditionele, romantische en versierde vormen, textiel met een chique uitstraling, leer voor bekleding van stoelen, noten- en kersenhout, marmer, kristal, parket en plavuizen maken het interieur tot een hoogwaardig en elegant geheel.

 

 

 

 

Degelijk

Het degelijke interieur biedt de inwoners van de groene wereld geborgenheid en veiligheid, maar is tegelijkertijd ook functioneel en comfortabel. Het is met de tijd meegegroeid en daardoor is niet alles op elkaar afgestemd en zijn er veel kleine souveniers en accessoires te vinden. De kleuren zijn bruin, gedempt en makkelijk te combineren. De vormen zijn traditioneel, degelijk en afgerond. Er wordt veel gebruikt gemaakt van eikenhout, leer, robuust aardewerk, tapijt en plavuizen. Het is een praktische stijl van goede kwaliteit.

 

                                                                                                                                               (bron klanten bekennen kleur)

 

Naast deze woonstijlen zijn er nog vele andere stijlen. Er zijn veel woonstijlen die afkomstig zijn van culturen en landen. Ook zijn de woonstijlen in de loop der jaren sterk veranderd. Vaak worden woonstijlen gemixt, zo worden er unieke originele woonstijlen gecreëert. Een aantal voorbeelden van woonstijlen worden hieronder weergegeven:

 

 

Industrieel

Bij een industriële woonstijl denkt men meteen aan een oud fabrieks- of schoolpand. De industriële stijl heeft een New-Yorkse loft-sfeer: alle functies in één ruimte. De constructies van het pand zijn nog zichtbaar en zijn dus niet weggewerkt. Veel voorkomende materialen in deze stijl zijn: beton, metaal, leer, canvas en hout. Kleuren zijn zwart, wit en grijs. Vaak worden ook vintage/retro accessoires of meubelen, kunstobjecten en grote fabriekslampen gebruikt. U ziet strakke lijnen en het interieur is ruimtelijk en open.

 

 

 

 

Landelijk

De landelijke woonstijl is een sfeervolle, gezellige en warme stijl. Het is een stijl waarbij veel mensen zich thuisvoelen. De meubelen zijn robuust en doorleefd. Vergrijsde kleuren worden vaak bij deze stijl toegepast. De materialen die gebruikt worden zijn natuurlijk. U ziet ook vaak klassieke, brocante maar ook moderne details of elementen terug.

 

 

 

 

 

 

 

Eclectisch

Bij deze stijl wordt er een combinatie van moderne en oude meubeslstukken of accessoires gemaakt, al heeft de moderne stijl wel de overhand. Omdat het niet een stijl is met bepaalde richtlijnen, is er lef nodig om met verschillende stijlen een geheel te kunnen creëeren. Brocante en antieke elementen passen ook goed in dit interieur. Kringloopwinkels of rommelmarkten zijn geschikte plaatsen om een eyecatcher te vinden. Wees wel voorzichtig met een overkill aan eyecatchers. 

 

 

Brocant

Een brocant interieur heeft een knusse, warme, gezellige en romantische uitstraling. Wat niet mag ontbreken bij deze stijl zijn de sierlijke accessoires, zoals krukjes, fotolijstjes, spiegels en blikjes. Meubels en accessoires hebben een doorleefde, niet nieuwe uitstraling. Ze hebben gebruikssporen: de verf is afgebladderd, doorgeschuurd en het ijzerwerk is verroest. Het dit geeft het interieur een authentieke sfeer. Basiskleuren zijn wit met grijs-bruintinten en houtskleur

 

 

 

 

Vintage interieur

 

Kenmerkend voor deze stijl is de combinatie tussen oud en nieuw. Oude elementen worden opgeknapt en vaak ook voor andere interieurdoeleinden gebruikt. Zoals een koffer die een tafel wordt, of een oude gymbank wordt een dressoir, een locker als kledingkast of bergkast. Wat belangrijk is is om de juiste balans te vinden tussen oud en nieuw. Als er alleen maar oude spullen staan is het net een museum. U kunt om uw moderne strakke tafel vintage stoelen zetten, of naast uw strakke bank een oude vintage lamp of salontafel. Bruin en wit zijn vintage-kleuren maar ook mosgroen, olijfgroen, ijsblauw en okergeel en oranje horen erbij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is sober, vriendelijk, tijdloos en eenvoudig. Lichte kleuren worden bewust toegepast omdat het aantal zonuren laag is. Lichte kleuren reflecteren het meeste licht. Om het niet te koel of kil over te laten komen worden er warme materialen gebruikt. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in het Scandinavische interieur. Een kachel, groene plantjes en een vachtje mogen zeker niet ontbreken! Pasteltinten en grijstinten worden buiten wit veel gebruikt.